Vårt hus!

Såhär ser vårt hus ut
 
 
Från luften :)
En alldeles lagom villa i lagomlandet Sverige ;)
Friggeboden har fått tak, vi har mer staket, färre buskar och soptunnorna bor på en annan plats.
Och vi håller på och bygger en altan! En stooor altan!! Yeey!
 

Rubrik...

Psykiskt mår jag toppen idag, fysiskt så har jag nog lite biverkningar och det står jag gärna ut med. Fast det är lite frustrerande, känner mig full av energi och glädje, himlen utanför mitt fönster är blå och solen skiner och avslöjar att jag ska damma idag. Samtidigt så är mina armar och ben skakiga och dom är lite jobbiga att använda.
 
Har hela veckan varit så sugen på att dra ner till gymmet men har stannat hemma pga skaket. Åkte ner till byns loppis med en massa kläder jag krympt ur i tisdags och nån bra bilförare var jag nog inte.
 
Ska pallra mig ner till gymmet idag när maken kommit hem så får jag se där om det blir ett ordentligt pass eller om det bara blir en promenad på löpbandet. Det är ju absolut bättre än att stanna hemma i soffan...
 
Och ska jag komma igång med att springa i april så måste jag kravla mig ur soffan och ut ur huset och sätta fart på kroppen!
 
Om en liten stund ska jag ta en promenad med Bonzo, han har farit runt som en liten galning idag och velat vara både ute och inne, samtidigt :) Men just nu sover han vid mina fötter, den lilla skönisen.
Lilla och lilla förresten, han börjar bli stor. Idag tog han sig upp i dagbädden alldeles själv.
 

I måndags...

Blev väckt av telefonen, det var M-L på dagis som berättade att Erik har vattkoppor...hehe, det hade vi totalt missat! Jag hade lagt märke till nån röd blupp men visste inte att det gick vattkoppor.
Hämtade mitt lilla gull och sen dess har det sagt plopp plopp plopp när fler och fler koppor dykt upp.
Själv förnekar han att han har vattkoppor...hihi
Ville ta kort men han ville absolut inte, men till slut ställde han upp...hahaha, sicken dramatisk kille va!
Han är faktiskt pigg trots att han har lite höjd temperatur, men på bilden ser han ju helt slut ut. Igår drog han på sig overallen och gick ut och lekte lite.
Jag tycker det är så skönt att han fick vattkoppor nu när han är liten

I söndags...

Har varit skakis och darrig i några dagar, och är det fortfarande, så därför har jag inte skrivit.
Ett tag trodde jag att jag nog höll på att bli sjuk, men darret kombineras med huvudvärk så det är såklart biverkningar från min nya medicin.
 
I söndags hade jag en så skön dag som gav mig assor av härlig energi!
Jag var bjuden till Mirva på sminkparty med Mary Kay.
Det var ett bra upplägg där var och en fick göra allt på sig själv, vi började med rengöring och gick alla stegen till en färdig make up. Alla produkter var hudanpassade, eller ja, inte själva sminket då.
Mitt resultat, och bortse gärna från håret....
 
Jag tycker att min ansiktsform är skum på bilden, men det är väl fotat i nån vinkel där jag ser ut sådär.
Kolla mina ögon vad glada dom var! Dom är lika glada idag...haha
 
När vi var klara bjöd Mirva på pastasallad och kaffe och Gino till efterrätt, mums!

Verkligen sant!

Roberts superhand!

Jepp, så såg den ut! 7 dubblingar och gav 5120 poäng!
 
Måste ju ha varit fusk på nåt jäkla vänster!?

Mahjongg

Det här är våra goa vän Robert, här sitter han och väntar, och väntar, och väntar...på goa vännerna Hanna och Harri. Vi fyra skulle spela mahjongg idag. Hanna dök upp med sin make Johan medan Harri lämnade WO pga fest igår...hihi
 
Nåt sånt här ser det ut medan man spelar och det är garanterat jättekul!!
Oftast skrattar jag så jag gråter när vi spelar, idag var dock en lugn omgång eftersom det inte var kväll och det var väldigt nyktert runt bordet :)
 
Ett tag ledde jag och det såg himla bra ut :) Men då slog Robert till med värsta handen och fick en massa drakar, vindar och skit och en sju delningar eller nåt sånt...så han vann stort!
Så här nöjd såg han ut när han hade räknat ihop...
Hahahahahaha, en del är dåliga förlorare, andra är dåliga vinnare. Så är det!
 
 
När Robert, Hanna och Johan hade åkt fick Bonzo en rejäl genomborstning, och oj vad fin han blev! Och mjuk och go! Alltså ännu finare, mjukare och goare än innan.
 
Sen dammsög jag och torkade golven häruppe, så nu är iaf golven rena och fina.
 
 
 
OXOX

Frukost

Frukost är snart intagen, goaste Robert har kommit :)
 
Nu ska jag plocka rätt lite och ta fram mahjongget och vänta in hanna och Harri innan vi börjar spela.
 
Wiiieee!!
 
GLAD Mian idag!!

Som sagt

Det bidde inget Säter idag, det var för sent. Så det får bli en annan dag :)
 
Mår iaf bättre och bättre och det är skönt som tusan. Har en jäklig migrän men har tagit medicin så den går väl snart över.
Sen återstår den spännande väntan på att se om vi får magsjuka, om det var det Erik hade. Hade, för han är helt klart frisk nu. Usch, vill inte ha magsjuka för det är verkligen blä!
 
Och helgens planer vill jag inte ställa in.
 
 
Ajje står i köket och grejar med nåt matlagninstekniskt, och han kan inte gå en millimeter ens utan att Bonzo följer med. Står Ajje stilla så sitter Bonzo fint och tittar på honom. Så gulligt!
 
"Han tigger inte, han är bara sällskaplig av sig"
 
Nu ska jag äntligen dricka dagens första, och enda, kopp kaffe. Vi hade slut i morse!
Jisses, hur gick det till liksom!?
 
Jag och vackra Hrami förra vintern.
Oj vad jag saknar honom!
 

Man ska inte planera...

Jag började må lite bättre igår efter att jag skrivit av mig i blogginlägget, pratat med min älskade make och rätat ut ett frågetecken som rörde en annan person.
Idag mår jag blandat bra och mindre bra...det kan verkligen bli bättre, och det ska det bli har jag bestämt!
 
Jag är iaf lättad, för jag har träffat en läkare idag och jag är sjukskriven! Så himla skönt!!
 
Planerna som kanske går i stöpet är mina underbara planer för helgen, mahjongg imorgon och sminkpartyt på söndag. Erik har spytt nämligen. Need I say more?
 
Nåväl, vi får se hur det blir.
 
Nu ska jag ta Bonzo med mig och åka till Reneé i Säter.
 
Mahjongg-cupcakes :)

Vad hände?

Emelie kom hit med sin dotter Nova och hunden Samo. Emelie skulle på ett möte så jag passade Nova under tiden. Klädde på henne, lade henne i pulkan och gick på promenad och hade Bonzo med.
Det kändes inte så bra för man har ju ingen uppsikt alls över en pulka, så jag knatade bort och frågade Magnus om jag fick låna en vagn av dom att skjutsa Nova i. Det fick jag.
 
Vi kom hem igen bara en minut innan Emelie kom tillbaka, då fick hundarna vara ute och busa en liten stund. Sen gick vi in och drack kaffe. Jocke kom också och drack kaffe. Åh, vad jag trivs med att ha människor runt mig!
Vill inte alls vara ensam! Skulle gärna ha nån här eller vara hos nån varje dag!
 
Har pratat med min husläkare idag om sjukskrivning, han är bra min läkare, lite galen men bra. Han fick inte sjukskriva mig per telefon så han satte upp mig på en tid hos jourläkaren imorgon så jag kan bli sjukskriven. Så sa han att om jag behövde få sjukskrivningen förlångd så fanns han där för mig.
 
Någongång efter att Emelie och Jocke hade åkt så hände nåt med mig, jag vet inte vad eller varför, men jag blev ledsen och nere igen. Vill inte vill inte VILL INTE!!! Orkar inte!
Blev jag för trött? Var det oron inför samtalet med läkaren? Eller all annan skit jag dras med i mtt liv?
Eller en kombination av allt? Orkar snart inte slåss för mig själv mer, har lust att ge upp, bara lägga mig under en filt och ruttna bort.
Jag förstår så väl att jag inte är rolig nånstans att umgås med, sur, grinig och ett monster.
Men jag behöver människor runt mig för att må bättre, snacka om ond cirkel.
 
Hoppades så mycket och starkt att jag skulle gå uppåt och bli frisk nu, men  såklart att det inte kan gå radrätt.
 
Hoppas på en bättre dag imorgon, annars vet jag ju att jag kommer att må toppenbra i helgen med roliga människor och saker att göra både lördag och söndag.
 
 

Halvdump...

Varje morgon dricker jag kaffe och äter en knäckemacka med ost till.
Så även idag, men så råkade pepparkaksburken stå kvar på bordet. Pepparkakor är ju sååå gott att doppa i kaffet, tyvärr så doppade jag nog ett par för många. Min ombyggda mage klarar inte för mycket sött, för mycket fett eller att jag äter för fort. Gaaah, vad arg jag blir på mig själv!
 
Men det hjälper ju inte så mycket, så det är bara att lägga sig ner och vila bort känslan.

Bonzoträning och munterhet

 
 
 
 
Jaha, var ska jag börja....

Från början av dagen är kanske smart :)
 
Jag vaknade även idag och mådde bra, kände mig som Mia, inte som monsterMia. Några personer vet bättre än andra exakt vad jag menar, tyvärr.
Jag vet inte om jag är inne i ett bra flöde eller om det är min nya medicin som börjat verka, det är en medicin som ska dämpa ångest. Jag är glad att jag åkte till psykakuten och att läkaren där såg att det "bara" är ångest jag har nu, och inte den "vanliga" depressionen bara. Jag har fått några biverkningar av medicinen men om det innebär att den börjat verka så är det helt klart värt det.
Jag klev ur sängen, rastade Bonzo, åt frukost, duschade och rastade Bonzo igen. Sen var det dags för lite Bonzoträning, nämligen ensamhetsträning. Så jag lämnade honom hemma och knatade iväg till Magnus, Agneta var inte hemma. Det var rätt längesen jag umgicks med Magnus, vi brukade promenera tillsammans förut, så det var himla trevligt att sitta och prata med honom, Jag fick äran att ge lilla goa Emilia välling också, sicken gla tjej hon är lilla snuttan :)
 
Det var allt lite spännande att komma hem, skulle huset vara rivet? Skulle Bonzo ha kissat och bajsat inne?
Nejdå, vår duktiga kille hade skött sig kanonbra! Kollade av hemmet och tog sedan med honom ut på promenad.
Vi tog vägen upp i skogen så han fick springa lös, det går jättebra och han är så duktig att hålla koll på matte och även att komma när jag ropar.
 
Jag har fått lite dåliga nyheter idag, men inte ens dom har kunnat få mig att sluta vara munter, glad och go. Ändå är det allvarliga saker jag fick besked om, håll gärna tummarna att det löser sig imorgon eftermiddag. Gör det inte det så vet jag inte hur jag ska lösa det. Men jag skjuter upp grubblandet till jag vet om jag behöver grubbla eller inte. Smart va??
 
OXOX

Tävlar!

Små planer

När livet har varit...hmm, mindre glatt...ett tag, men äntligen är på väg åt rätt håll, man är på väg att bli människa istället för att vara ett monster. Då ska man aktivera sig, träffa människor man trivs och mår bra med.
 
Viktigt viktigt!!
 
Så på lördag kommer Robert, Hanna och kanske, förhoppningsvis, Harri hit och spelar Mahjongg.
 
En gammal bild från ett nyår nån gång, mitt lilla spel.
 
På söndag ska jag hem till Mirva, på en eftermiddag i tjejjernas tecken :)
Det blir sminkparty!
 
Så jag ser fram mot en rolig helg med en massa härlig energi och glädje jag kan tanka från, har nog en del att dela med mig av också.
 
 
OXOX
 

Tisdag

 
 
 
 
Dagarna svischar förbi i en otrolig hastighet, och just nu tycker jag att det är bra.
Jag har ju inte mått så bra ett tag nu, haft panikångest, och det är inte roligt nånstans. Jag önskar inte min värsta fiende det ens. En dag förra veckan åkte jag till psykakuten i Säter, fick en ny medicin som ska dämpa min ångest. Den är läskig att ta, för efter en stund blir jag yr i huvudet och sen blir jag helt däckad, tar mig knappt från soffan och in i sängen. Vinglar som en full på väg dit.
 
Igår mådde jag kanonbra! Glad, go och full med energi fast jag hade huvudvärk hela dagen.
Åkte till gymmet och tränade och kunde ge max där, så himla roligt och så skönt!!
Både armar och ben skakade när jag åkte därifrån.
Innan träningen fick jag jättepepp av Lollo och under träningen chattade jag med Magnus och blev pepp av det också. Plus att Jejo hade lagt upp ännu en bild som tydligt visar resultatet av hans träning :) Inte konstigt att jag kunde ge max :D
 
Idag har jag också huvudvärk plus att jag mår himla konstigt, yr och seg. Var orolig att jag skulle bli sjuk, men maken(som läst bipacksedeln till nya medicinen)säger att alltihop är biverkningar. Skönt det, men särskilt pepp är jag inte. Glad och go bara...hahaha, tur det iaf
 
 
OXOX

Illa

Jag mår för tillfället alltför dåligt för att orka blogga, har fullt upp med att ta mig genom dagarna.
 
På återseende mina kära läsare!

Word!

Uppgörelse

Känner mig så nere just nu.
Dom här pendlingarna tar verkligen knäcken på mig, jäkla bergodalbana.
Javisst ska livet vara en bergodalbana, man ska ha dalarna för att uppskatta topparna. Men man ska INTE pendla såhär fort som jag gör.
Klart att jag är extra svängig nu när jag håller på att göra upp med mig själv om saker på flera områden, men det är ändå löjliga svängningar jag har nu. Som jag inte orkar med.
VC-läkaren kan inte göra mer, där är jag uppsatt på kö till samtalsterapi, så jag får ringa psyk i Säter.
Jag är inskriven där efter att jag åkte till psykakuten en kväll i höstas.
 
Skulle behöva mina nära vänner...

Extravägning

Eftersom jag gjorde min gastric bypass på en torsdag så har jag min veckovägning på torsdagar. Idag är det onsdag men eftersom jag hade lust att väga mig så gjorde jag det...hihi
 
Vågen stannade på 95 kilo blankt! Sist vägde jag 96.
Nu är det 0,4 kilo kvar till jag har gått ner 30 kilo och det ska nog firas med nya bilder på min kropp.
Har inte tagit nägra sen flytstart i augusti så det är dags.
 

Idag har jag tränat igen!

 
 
 
 
Har varit nere på
 
och tränat idag igen. Ska ju göra det minst två gånger i veckan så det är väl inte så mycket att skryta över..
Men skillnaden mellan "ska" och "gör" kan vara gigantisk ibland.
 
Men eftersom jag vill få en fastare kropp, bättre kondition, ett friskare liv och gå ner mer i vikt så är det bara att vara duttig kicka och pallra sig iväg hit
 
 
När jag väl är där så är det roligt och framför allt väldigt skönt!
 
Nu efter nyår har det varit så mycket mer människor där och tränat, känslan jag får är att det är väldigt många nyårslöften som är där och tränar. Och det spelar inte mig nån roll att det är mycket folk, trodde att jag skulle bli besvärad men som Jannike sa - Alla har fullt upp med sig själva :)
 
När jag kom hem från gymmet tog jag en promenad bort till Fv6 och vände med Bonzo, sen var maten klar.
 
 
Så himlarnas gott!
 
Nu blir det dusch och sen sova tidigt idag.
Natti alla

Stadsträning, första gången

Idag planerade jag att ha lite stadsträning med Bonzo. Innan jag lastade in honom i bilen såg vi Maria och barnen två hus bort. Gick bort dit för att prata lite och det blev valplek mellan Bonzo och Charlie. Charlie är en kanonfin kille som är tre månader äldre än Bonzo. Hundarna fick busa runt lite innan jag och Bonzo åkte till stan för en kort promenad där.
Vi träffade på en valp och en vuxen tik där och det märktes att Bonzo var trött. Och alla människor man inte fick hälsa på! Ojojoj, vad jobbigt! Jag trodde han skulle se ut såhär när vi kom hem igen...
 
 
Men han är fortfarande full av lek och gnag och vi har varit hemma en timme.
 
Roligt hade vi iaf!
 
 
 
 
 

Orolig

 
 
 
 
Det började igår kväll och jag vet inte vad det är eller varför, dessto jobbigare då.
Känner mig orolig, har en domedagskänsla i magen. Som att jag glömt nåt viktigt, eller som om det har hänt nåt otäckt som jag anar men egentligen inte vet om.
Endera går känslan över eller så får jag veta varför jag känner såhär, det är nästan så jag hellre har magsjuka...inte riktigt men nästan. För det är hemskt att känna såhär.
 
Ska försöka släppa känslan för idag och greja lite hemma, tvätta och pyssla med Bonzo. Har laddat med kaffe och knäckemacka, ska plutta i linserna, borsta tänderna och sen ta en promenad med voffsingen. Sover han då så kör jag lite ensamhetsträning först. Det gäller att passa på :)
 
I september 2012 gjorde jag en GBP, gastric bypass.
Jag behövde ett kraftfullt verktyg för att kunna minska i vikt, då jag började få stora problem
av min övervikt. Hittills har det gått som på räls, jag har en bra viktnedgång
i lagom takt. Då och då kommer jag på en platå men det är rätt bra, hjärnan hinner med bättre
och kanske gör kroppen det också. Jag har gått ner 28,6 kilo totalt.
 
Så här snygg var min mage strax efter open...bilden gör sig bäst som liten :)
 
 
 
Mina tankar går idag till Emelie, Joakim och Nova som dras med magsjuka som verkat ta om och som dessutom har en sjuk katt som fått vara på djursjukhus en natt. Hoppas att allt rätar upp sig för er mina goa vänner! Miss you!! Hope to see you soon!

Måndag igen

 
 
 
 
Så var det ny vecka
Nya utmaningar
Ny start? Tänka nytt?
Rensa bort gammalt bös från skalle och hemmet
 
Har varit ute på baksidan med Bonzo, vill ha honom lös så mycket som möjlig. Det är roligare att åka iväg till skogen och släppa honom, men bilen var som lite isig....har satt på diselvärmaren nu så den är varm och skön till Erik ska hämtas på dagis.
Märker att här hemma på gården är Bonzo så trygg att han lyssnar dåligt, måste träna på det. Han gick ner på grannens tomt genom hålet vi har i staketet och struntade fullständigt på att jag ropade.
 
Här är Bonzo 1 januari, oj vad han har växt sen dess :)
 
Den här veckan är det inte så mycket inplanerat men bla ska Bonzo till veterinären på fredag och någon dag ska bästa Emelie komma hit och instruera mig i kloklippning så jag känner mig tryggare när jag gör det. Är inte direkt uppjagad när jag klipper nu men törs inte mer än nagga lite i kanten på klon.
Gymmet ska jag till minst två gånger men än så länge måste jag ta det när Ajje är hemma då Bonzo inte är tillräckligt ensamhetstränad än. Oj vad det är mycket som ska tränas och läras för den lille, kul!
I helgen rensade jag i min garderob, allt jag som är för stort eller sogm jag inte vill använda åkte ut. Nu ska jag sortera kläderna i tre högar, slängas, skänkas och säljas.
 
So long!

Nya bloggen

Bloggade innan på http://miansliv.blogspot.se/
Har inte tittat runt jättemycket här men det känns så mycket bättre och enklare på blogg.se.
 
Vet inte om jag kan flytta över alla inlägg från gamla bloggen, flyttade det nyaste så får det andra ligga kvar så länge. Kanske flyttar hit nåt mer sen.
 
Ska försöka få till en egen header, hur nu det ska gå till, jag har absolut inget tålamod till att sitta och mickla med bilder och text. Har inte nån idé just nu heller, men det kommer nog när jag grubblat på det en stund.
 
Ska komma ihåg att installera rätt app i mobil och surfplatta och så jag kan göra inlägg on the move också.
 
Skicka ut nya bloggadressen på fb och G+
 
Hahaha, blev ju början på en todo-list, kanske borde börja göra såna och gå efter.
 
Punkt ett: Göra mig av med mina energitjuvar!
Punkt två: Bli frisk från depressionen
osv
 
Dags att låta mig inspireras av andra och insupa en massa bra känsla

Pepp av några ord...

Jag följer ett gäng bloggar, av nån anledning så är dom flesta hästbloggar och alla jag följer slaviskt varje dag är hästbloggar. Timmie Melanoz är en kille vars blogg jag nyligen hittade till och jag gillar verkligen hans blogg.

 

När jag läste honom idag så var det en mening som gav mig en smäll rätt i magen, för den är så sann! Och så enkel! "Det blir som man tänker, right?"

 

Ja, det blir det! Och jag är så duktig på att tänka negativa grubblande tankar där jag riktigt frossar hur illa det är och kommer att bli, att den och den egentligen inte gillar mig och inte vill ha mig i sitt liv eftersom...yada yada. 

 

DUMT!!

 

SLUTA tänka negativt NU, BÖRJA tänka POSITIVT NU!!!!

 

Njut av det jag och du har i våra liv! Längta inte efter det vi inte har eller inte kan få, det är slöseri med energi plus att det plockar ner oss.

 

Det kanske hjälper mig med mina humörsvängningar också? Snacka om att täta humörsvängningar sliter på en. Seriöst så kan jag på fem minuter gå från glad till ledsen till glad till deppig...ofta denordningen också, helt utan synlig anledning. Stressen från arbetsförmedlingen gör ingenting bättre heller.

 

Inlägget på Timmies blogg hittar du här!

 

 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

miansliv.blogg.se

Ett ställe där jag skriver ner det jag känner och upplever

RSS 2.0